organisatieadvies

Ondersteuning van organisaties op menselijk niveau

Geschreven door: op 12 november 2011 @ 7:26 pm

Bij organisaties in beweging worden soms teams samengevoegd wat de nodige onrust kan opleveren. Soms is er sprake van cultuurverschillen, soms moeten individuele weer opnieuw hun plekje vinden. Zo zijn er vaak ervaren, doorgaans wat oudere medewerkers die een schat aan ervaring hebben maar (wellicht daardoor) soms ook wars van veranderingen zijn.  Dit  kan wrijving opleveren met jongere medewerkers die als ‘jonge honden’ veranderingsgericht zijn, veel energie en motivatie hebben maar juist weer minder kennis en ervaring hebben. Als manager sta je dan voor een dilemma:

‘Ik wil én gebruikmaken van de kennis en expertise (en niet te vergeten het netwerk) van mijn ervaren mensen, én van de vernieuwende inbreng van mijn jongere teamleden’  (eerder gepubliceerd op gratisadviseurs.nl).

Pagina's: 1 2 3 4 5

Tags: , , , ,

Categorien: verandermanagement

Een reactie

  1. M. M. says:

    Interessant de benadering om 1/5 van de tijd vrij te geven voor ‘pet-projects’. In onderstaande studie blijkt dat een creatitief bijproject creativiteit stimuleert en als gevolg daarvan ook op andere punten beter presteert:
    http://www.spring.org.uk/2014/04/the-positive-effect-of-creative-hobbies-on-performance-at-work.php

Laat een reactie achter

RSS