organisatieadvies

Ondersteuning van organisaties op menselijk niveau

Geschreven door: op 24 oktober 2011 @ 10:40 pm

Ik hoor en vergeet, ik zie en onthoud, ik doe en begrijp’ (Confucius)

De tijd dat opleidingen alleen bestonden uit klassikale lessen hebben we in Nederland voorgoed achter ons gelaten. Naast practica krijgen ook toegepaste games en simulatie steeds vaker een vaste plaats in het  opleidingscurriculum. Vooral gefaciliteerde managementgames waarbij theorie direct in de gesimuleerde praktijk uitgeprobeerd wordt geeft de docent gelegenheid informatie op een overtuigende manier over te brengen, en gelijkertijd het kennis- en kunde niveau van scholieren en studenten te toetsen.

VRTSim AutomotivegameVeel van deze zelfgemaakte simulatiegames maken gebruik van Excel-sheets die in de loop der jaren langzaam uitgegroeid zijn tot complexe rekenregels die onoverzichtelijk en moeilijk te onderhouden zijn. Deze zelfgemaakte systemen  zijn foutgevoelig en kunnen slechts door één persoon tegelijkertijd benaderd worden. Speciaal voor dit soort managementgames  is het simulatieplatform VRTsim ontwikkeld.

VRTsim is een volledig webbased systeem om kwantitatieve simulatiegames aan te bieden en kan door meerdere spelers via een standaard webbrowser benaderd worden.  Omdat de bedrijfsmodellen volledig gescheiden zijn van de onderliggende software hoeft voor de ontwikkeling van een nieuw game alleen het rekenmodel ingevoerd te worden. Deze eigenschap maakt het eenvoudig om een bestaande game snel en goedkoop over te zetten, en net zo gemakkelijk om indien gewenst aanpassingen door te voeren. Tijdens een spel zelf kan de spelleider  eenvoudig interventies introduceren door variabelen aan te passen. Alle ingevoerde handelingen van de spelers worden vastgelegd, en kunnen door de spelleider bij de evaluatie zowel als uitgedraaide rapportages als  op een projectiescherm in diverse formaten gereproduceerd worden.

In de reeds ontwikkelde games zijn vooral bedrijfskundige zaken als salarisniveau, beschikbare productiecapaciteit, imago, kostprijs, etc. in de modellen verwerkt, maar vanwege de flexibiliteit maar in beginsel kunnen alle denkbare factoren in een simulatiegame op basis van VRTsim ingebouwd worden zolang deze kwantificeerbaar zijn. Doordat meerdere teams in een gedeelde ‘markt’ spelen heeft het spel een competitief element waardoor leren leuk wordt!

Indien U geïnteresseerd bent in de mogelijkheden van het generieke simulatieplatform VRTsim komen wij graag persoonlijk met U in contact om Uw vragen te beantwoorden, en desgewenst nodigen wij U uit voor een demonstratiegame. Indien er voldoende animo vanuit het reguliere onderwijs is zal VRTsim beschikbaar komen onder SURF licentievoorwaarden.

Neem voor meer informatie contact op.

Tags: , , , , , , , , , , ,

Categorien: verandermanagement

Laat een reactie achter

RSS