organisatieadvies

Ondersteuning van organisaties op menselijk niveau

Geschreven door: op 13 augustus 2015 @ 3:58 pm

De basistraining Projectmanagement en Projectmatig werken is een complete opleiding van 3 dagen waarin het hele werkveld van de projectmedewerker en projectleider aan bod komt. De training is zowel bedoeld voor projectmedewerkers, beginnende projectleiders als voor meer ervaren projectmanagers die hun kennis willen ophalen. Naast de theorie wordt ook de praktijk behandeld en wordt er geoefend.

Cartoon on projectmanagementOnderdelen van de cursus

 • Wat is projectmatig werken en wat is het niet?
 • Het bepalen van de projectopdracht
 • Schrijven van een projectplan inclusief planning, begroting en fasering
 • Werken binnen tijd en budget
 • Leiding geven en onderhandelen
 • Communiceren binnen een team en rond een project
 • Trainen van ‘zachte vaardigheden’
 • Inleiding op het gebruik van MS projects en andere projectsoftware
 • Verkenning van methodieken als Prince2, PMBOK, IPMA en cyclisch projectmanagement
 • Samenwerken in teams
 • Projecten en de moederorganisatie

Download hier de projectmanagement-brochure met meer informatie over de training projectmanagement. De training vindt een aantal maal per jaar plaats. Klik hier voor de data van de trainingen projectmanagement.

De training kan ook incompany plaatsvinden bij uw bedrijf. Indien gewenst is dat ook mogelijk op een locatie ‘op de hei’. Een inhouse cursus projectmanagement kan ook over 6 dagdelen verdeeld worden of worden verkort indien de leerdoelen dat toelaten.

Voordat de cursus begint, vindt er eerst een intake gesprek plaats. Daarin wordt er gekeken naar eventuele specifieke knelpunten of problemen, welke in de cursus extra aandacht behoeven. Na afloop van de cursus heeft de cursist nog zes maanden de mogelijkheid van coaching op afstand. Zo sluit deze cursus beter aan dan veel andere (algemene) trainingen projectmanagement.

Tags: , ,

Categorien: projectmanagement

Laat een reactie achter

RSS