organisatieadvies

Ondersteuning van organisaties op menselijk niveau

Geschreven door: op 15 december 2014 @ 12:22 pm

Dinsdag 16 december verzorg ik voor de Broekriem een pro bono workshop voor mensen ‘in between jobs‘:

Het dagelijkse leven wordt bepaald door onzekerheden, veranderende omstandigheden en het maken van keuzes. Zo weet je bij een netwerkbijeenkomst niet wie je tegen kunt komen en welke kansen dat biedt, net zo min of de HRM-medewerker bij een sollicitatie juist wel of niet van een grapje houdt. Tegelijkertijd wordt je door die ander wel beoordeeld op eerste indrukken: wat je zegt, maar vooral ook hoe je overkomt. Dat zijn uiteraard dingen die je onzeker kunnen maken, met als gevolg dat je nog meer onzeker gaat voelen.

Wie kan improviseren, blijft die cyclus voor. Niet dat het moeilijk is: iedereen kan het eigenlijk van nature al. Een kind dat speels en nieuwsgierig is doet namelijk niet anders. Improviseren houdt namelijk in dat je ‘roeit met de riemen die je hebt’, maar ook dat je vol vertrouwen en met open vizier het onbekende tegemoet stapt.

Tags: , , ,

Categorien: coaching

Laat een reactie achter

RSS